اجتناب از رژیم های غذایی زودگر برای کاهش وزن بدون بازگشت
رژیم های غذایی عموما برای مدت زمان کوتاه یک ماهه و یا نهایتا سه ماهه در اختیار افراد قرار گرفته و اگرچه تاثیر بسیار مناسبی بر لاغری افراد دارند، اما پس از یک یا دو دوره، اکثرا منجر به بازگشت وزن میشوند. دلیل آن کاملا مشخص است: این رژیمها برای لاغری در سریعترین زمان ممکن ایجاد شدهاند و به سرعت نیز کارآیی خود را از دست میدهند. طبق تحقیقات بعمل آمده در سال 2016 میلادی، تقریبا 30 درصد از افرادی که رژیم غذایی داشتند، به وزن قبلی خود بازگشتند. در حقیقت، چیزی که باعث کاهش وزن بدون بازگشت میشود، رژیم غذایی نیست، بلکه اصلاح لایف استایل یا همان سبک زندگی است.
فقط بخاطر گرسنگی غذا بخورید
شاید به نظر شما خندهدار باشد! اما واقعیت این است که اگر توجه کنید، بسیاری از مواقع صرفا از روی بیکاری یا بی حوصلگی، سراغ یخچال و یا تنقلات روی میز میرویم و چیزی برای خوردن پیدا میکنیم. همین ریزهخواریها نقش بسیار مهمی در افزایش وزن ما دارد. پس هربار که به دنبال چیزی برای نوش جان کردن میگردید، از خودتان بپرسید که آیا واقعا گرسنه هستم؟! این تمایل به خوردن، نوعی واکنش احساسی/عصبی بوده که در مواقع بیکاری، سر رفتن حوصله، غم، استرس، ناراحتی و … به انسان دست میدهد و باید با آن مقابله کرد. هر وقت به دنبال چیزی بودید و تمایلی به خوراکیهای سالم همانند میوه (مثلا هویج یا سیب) نداشتید، احتمالا درحال پرخوری عصبی هستید. پس دست نگهدارید!
برنامه ی غذا
برنامهریزی برای همهی کارها باعث بهتر انجام شدن آنها میشود. برای کاهش وزن بدون رژیم بهتر است هر روز، برنامهی غذایی روز بعدی چیده شده و قبل از خوابیدن، دقیقا بدانید فردا چه چیزی را در کجا میل خواهید کرد. اگر برای روز بعد خود برنامه نداشته باشید، تا به خودتان بیایید، ساعت 3 بعد از ظهر بوده و ناچارا و از روی گرسنگی واقعی، غذای ناسالمی را نوش جان خواهید کرد. منظور از غذای ناسالم، هر غذایی است که طبق برنامه نبوده و برعکس روند لاغری شما باشد. پس خیلی طبیعی است که اگر ندانید فردا نهار چه چیزی باید بخورید، احتمال دارد که به سرعت از اسنپ فود، غذا سفارش دهید و یا به نزدیکترین رستوران محل سر بزنید.